1.       Termeni generali

 

Prezentul document continand termenii si conditiile de utilizare ale ÒServiciuluiÓ - alcatuit din urmatoarele componente:

á      ÒSiteÓ-ul web: http://www.actualitati.info;

á      Aplicația pentru dispozitive mobile: ÒȘtiri  RO – Ziare Rom‰nești OnlineÓ;

á      Aplicația pentru dispozitive mobile: "Actualități.info - Știri din presa rom‰nească";

denumit in continuare "Termeni si Conditii",  stabileste care sunt conditiile in care orice persoana poate vizita ori utiliza Serviciul, sau poate utiliza in orice mod functionalitatile oferite prin intermediul Serviciului.

 

In intelesul Termenilor si Conditiilor: "Site" inseamna in continuare pagina de internet http://www.actualitati.info; "Administratorul Serviciului" inseamna in continuare detinatorul de drept (registrant si/sau administrator) al domeniului Òactualitati.infoÓ; "Serviciul" inseamna orice functionalitate oferita de Site, si/sau orice modul sau componenta a acestuia, si/sau orice functionalite oferita de aplicatiile pentru dispositive mobile relationate cu acesta; "Utilizatorul" inseamna in continuare orice persoana care viziteaza sau acceseaza Site-ul, care isi creaza cont pe Site sau care doreste sa utilizeze in orice mod sau utilizeaza efectiv Serviciul.

 

Neacceptarea acestor Termeni si Conditii, ori a oricarei prevederi din acestea, astfel cum acestea sunt formulate prezentul act, atrage obligatia utilizatorului de a inceta de indata accesarea Site-ului; accesarea sau vizitarea in continuare a Site-ului, a oricarei pagini din acesta si/sau utilizarea Serviciului, precum si a oricarei componente a acestora constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestea.

 

2. Continut si drepturi de autor

 

2.1 Conţinutul Servicului este destinat uzului personal, fără scop direct ori indirect comercial. Toate materialele publicate (incluz‰nd, dar fără a se limita la, articole, informaţii, fotografii, date, clipuri audio/video - generic numite conţinut), sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare - privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 - privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992, republicată - privind desenele şi modelele industriale. Lipsa menţiunii privind unele texte legale ori dispoziţii incidente nu duce la inaplicabilitatea acestora.

 

2.2 Servicul şi conţinutul acestuia, sunt protejate de către Legea drepturilor de autor din Rom‰nia, precum şi de dispoziţiile privitoare la copyright aplicabile ”n alte teritorii dec‰t Rom‰nia. Utilizatorii nu pot copia, stoca, modifica ori transfera cu orice titlu, ”n parte ori ”ntreg site şi/sau conţinutul acestuia. Exploatarea este liberă, sub condiţia non-comercialităţii şi respectării termenilor impuşi de către Administratorul Serviciului-ului.

 

2.3 Administratorul Serviciului nu răspunde de eventualele prejudicii, litigii existente, născute ori izvor‰te ”n legătură cu/din copierea, stocarea, modificare ori transferarea ”ntregului ori a unei părţi din conţinut ”n orice mediu.

 

2.4 ën cazul ”n care consideraţi că orice material publicat prin intermediul Serviciului de echipa redacţională sau de oricine altcineva ”ncalcă drepturile de autor sau orice alte drepturi, vă rugăm să ne sesizaţi acest lucru printr-un mesaj trimis la adresa de contact a Serviciului: contact@actualitati.info.

 

2.5 Toate drepturile sunt rezervate. Utilizatorii pot descărca şi tipări conţinut publicat prin intermediul Serviciului doar pentru uzul personal sau necomercial.

 

2.6 Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afişarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului Serviciului, cu excepţia afişării pe ecranul unui dispozitiv personal şi imprimarea sau descărcarea, ”n scop personal şi necomercial, a anumitor documente sau informaţii explicit desemnate ”n acest scop, cu condiţia păstrării nemodificate a tuturor elementelor care fac referire la drepturile de proprietate intelectuală, alte drepturi de proprietate şi condiţiile de utilizare ale documentelor sau informaţiilor respective.

 

2.7 Preluarea de informaţii de către alte site-uri web poate fi făcută numai ”n acord cu termenii agreaţi de către Clubul Rom‰n de Presă: "Consiliul de Onoare consideră că preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar ”n limita a 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea ”n cauză, asigur‰ndu-se astfel at‰t libera circulaţie a informaţiei, c‰t şi caracterul de Çrevistă a preseiÈ susţinut de paginile de internet ”n cauză. ën mod obligatoriu, ”n aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult dec‰t cele prevăzute anterior se poate realiza doar ”n condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, ”ncheiat cu deţinătorul drepturilorÓ.

 

2.8 Sursele de unde sunt preluate stirile sunt citate, pentru fiecare stire in parte, cu numele sursei aferente, deasupra sectiunii ce reprezinta titlul stirii, impreuna cu un cu link către site-ul corespunzator acesteia.

 

3. Legatura cu alte Site-uri

 

3.1 Utilizatorii inteleg si accepta ca Servicului poate oferi legaturi sau trimiteri catre alte site-uri de internet, inclusiv site-uri personale (bloguri), site-urile furnizorilor de produse si/sau servicii catre care trimit bannerele publicitare postate pe Site ori microsite-uri publicitare, dar fara a se limita la acestea, care sunt considerate de Administratorul Serviciului utile in legatura cu Continutul Serviciului, dar care nu se afla sub controlul sau indrumarea sa.

 

3.2 Administratorul Serviciului este absolvit de orice raspundere in ceea ce priveste continutul sau opiniile exprimate pe toate site-urile de internet mai sus mentionate, precum si corectitudinea si exactitatea acestora, iar Utilizatorii inteleg si accepta ca aceste site-uri de internet nu sunt monitorizate, controlate sau verificate in orice mod de catre Administratorul Serviciului. Includerea unei legaturi sau trimiteri catre alte site-uri de internet nu implica aprobarea in vreun fel a acestora de catre Administratorul Serviciului. In momentul in care Utilizatorii acceseaza aceste site-uri de internet, ei o fac pe riscul lor, cunoscand ca utilizarea serviciilor oferite de aceste site-uri este supusa conditiilor stabilite de administratorii acestor site-uri.

 

4. Limitarea raspunderii

4.1 Administratorul Serviciului nu isi asuma obligatia si nu garanteaza implicit sau expres pentru continutul de orice fel al Serviciului sau pentru intreg continutul oferit de catre Utilizatori. Administratorul Serviciului va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si increderea in Serviciu  si va incerca sa corecteze erorile si omisiunile cat mai repede posibil.

 

4.2 Administratorul Serviciului nu ofera niciun fel de garantii sau raspundere pentru Continutul Serviciului si in nici o situatie nu poate fi facut raspunzator pentru nicio pierdere sau prejudiciu ce ar putea rezulta din utilizarea oricarei parte, secventa, modul al Continutului de pe Serviciu sau din imposibilitatea utilizarii acestuia, indiferent de cauza acesteia ori din interpretarea eronata a oricaror prevederi ale Continutului Serviciului.

 

4.3 Utilizatorii inteleg si accepta ca furnizarea Serviciului poate fi afectata de anumite conditii obiective, precum si ca orice servicii oferite prin intermediul Serviciului sunt oferite potrivit principiului "asa cum sunt", "asa cum sunt disponibile", iar Utilizatorii folosesc aceste servicii pe riscul lor. In consecinta, Administratorul Serviciului nu poate fi tras la raspundere nici cu privire la orice informatii si date din Continutul Serviciului, inclusiv, dar nu numai cele privind textul, imaginile, secventele video, avatarurile, blogurile sau orice alta activitate legata de utilizarea, precum si niciun alt efect juridic derivand din acestea.

 

4.4 Utilizatorii inteleg si accepta ca Administratorul Serviciului este absolvit de orice raspundere in eventualitatea producerii oricarei opriri, intreruperi, ingreunari, disfunctionalitati sau erori in functionarea Site-ului, in situatia unei erori tehnice de orice fel sau oricaror erori in furnizarea Serviciului, precum si in orice situatie in care nu ar dovedi cert ca orice erori sau probleme de natura tehnica din cele mentionate mai sus se datoreaza in mod direct si exclusiv culpei grave a Administratorului Serviciului.

 

4.5 In mod expres, Utilizatorii inteleg si accepta ca Administratorul Serviciului este absolvit de orice raspundere pentru orice fel de daune directe, indirecte, incluzand dar fara a se limita la pierderi de profit, vad comercial sau alte pierderi intangibile, rezultate din utilizarea Serviciului sau orice alt aspect in legatura cu Serviciul precum si din utilizarea Continutului Serviciului in orice mod sau orice efecte juridice derivand din aceasta.

 

4.6 Utilizatorii inteleg si accepta ca Administratorul Serviciului este absolvit de orice raspundere pentru mesajele publicitare postate pe Site sau prin intermediul Serviciului, precum si pentru bunurile sau serviciile furnizate de catre autorii acestor mesaje publicitare.

 

4.7 In cazurile de forta majora, Administratorul Serviciului si/sau operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, sunt exonerati total de raspundere. Cazurile de forta majora includ, dar nu se limiteaza la acestea, erori de functionare ale echipamentului tehnic al Administratorului Serviciului, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, atacurile informatice de orice fel si interferarea cu programe informatice malitioase, accesul neautorizat in sistemele Serviciului, erorile de operare, greva etc.

 

4.8 Utilizatorii sunt de acord sa protejeze, sa asigure si despagubeasca integral pe Administratorul Serviciului si/sau pe operatorii si reprezentantii sai de si impotriva oricaror cereri, pretentii, actiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzand, fara niciun fel de limitare, onorariile avocatilor, expertilor si consultantilor sau executorilor, taxe judiciare, notariale sau de executare), cheltuieli, judecati, decizii, amenzi, regularizari sau alte obligatii rezultate sau relationate cu orice alta actiune a Utilizatorului in legatura cu utilizarea Serviciului sau orice alt aspect in legatura cu Serviciul.

 

5. Nota de informare privind protectia datelor personale

5.1 Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Administratorul Serviciului va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori. Va informam ca datele personale pe care Utilizatorii le furnizeaza Administratorului Serviciului sunt prelucrate in scopul oferirii in conditii optime a Serviciului. Utilizatorii inteleg si accepta ca datele personale pe care le furnizeaza sunt prelucrate in scopul oferirii in conditii optime de catre Administratorului Serviciului a serviciilor pe internet, a serviciilor de reclama, marketing si publicitate, statistica si/sau furnizare bunuri si servicii.

 

5.2 Stocarea de informatii sau obtinerea accesului la informatia stocata in echipamentul terminal al utilizatorului este efectuata de Administratorul Serviciului numai in urmatoarele scopuri: furnizarea de servicii pe internet, in scop de marketing, reclama si publicitate si / sau furnizarea de bunuri si servicii. Tertii care stocheaza informatii sau au acces la informatiile stocate in echipamentul terminal al utilizatorului site-ului www.actualitati.info sunt: furnizorii de publicitate, furnizorii de servicii de analiza a audientei si a performantei site-ului si furnizorii de bunuri si servicii. Scopul general al procesarii acestor informatii de catre terti este furnizarea de servicii de reclama, marketing si publicitate.

 

6. Legea aplicabila. Litigii

Drepturile si obligatiile Utilizatorilor si ale Administratorului Serviciului, prevazute de Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu Termenii si Conditiile va fi solutionat pe cale amiabila.

 

7. Modificarea Termenilor si Conditiilor

Administratorul Serviciului are dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile din Termeni si Conditii sau Termenii si Conditiile in intregime, fara nicio notificare prealabila si fara a fi obligat sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare va fi considerata ca fiind acceptata deplin si neconditionat de catre oricare dintre Utilizatori prin simpla utilizare sau accesare a oricarei facilitati oferite de Site sau de Serviciu ori prin accesarea Site-ului, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta de indata accesarea Site-ului si/sau utilizarea in orice mod a Serviciului.